Ramazan’ın İlk Cuması İçin Binlerce Filistinli Mescidi Aksa’ya Akın Etti

Ramazan ay ının ilk Cuma namazı için işgal altındaki bütün Filistin topraklarından on binlerce kişi Mescidi Aksa'ya ulaşmak için yollara düştü.  

Görüntülenme: 1468 Tarih: 19 Haziran 2015 01:51
Ramazan’ın İlk Cuması İçin Binlerce Filistinli Mescidi Aksa’ya Akın Etti

Filistinlilere Mescidi Aksa’da namaz k ılmak için yaş sınırı uygulayan işgal rejimi, yaşları 40’ın üzerinde olan erkeklere izin verirken, kadınlara yaş sınırlamasını kaldırdı.

Ramazan’ ın ilk Cuma namazını Mescidi Aksa’da eda etmek için bugün (19 Haziran Cuma) sabah erken saatlerde Batı Yaka, Kudüs çevresi ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından on binlerce Filistinli yollara düştü. Cuma namazı için yollara çıkan Filistinliler Kudüs’ün kuzeyinde bulunan Kalandiya askeri geçiş noktasıyla Beytlahim geçiş noktasından şehre giriş yaptılar.

Müslümanlar ın yoğun ilgisi karşısında Kudüs’ün girişinde ve Mescidi Aksa çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alan işgal güçlerinin, gençlerin Mescidi Aksa’ya yaklaşmalarına izin vermediği görüldü.

1948 y ılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket başta olmak üzere, Mescidi Aksa hatibi ve direniş hareketleri Filistinlilerden Mescidi Aksa’yı yalnız bırakmamalarını ve Ramazan’ı burada ihya etmelerini istemişti.

Yorumlar