Mescid-i Aksa Savunmasız Değil

İşgal altındaki Kudüs kentinde bulunan El-Kışla sorgu merkezindeki işgal güçleri, dün akşam (22 Haziran Pazartesi) Kudüslü altı kadına 15'er gün süreyle Mescid-i Aksa'da uzaklaştırma cezası verdi.  

Görüntülenme: 1349 Tarih: 23 Haziran 2015 09:14
Mescid-i Aksa Savunmasız Değil

QPress Merkezi'nin bildirdiğine göre, "Kudüsümüz" İnsan Hakları Müessesesi avukatlarından Remzi Kuteylat, işgal güçleri dün sabah gözaltına aldığı kadınları Mescid-i Aksa'dan 15 gün uzaklaştırma cezası ve üçüncü bir kişinin 5 bin şikel tutarında kefalete imza atması şartıyla serbest bıraktı.

İşgal güçleri dün sabah Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskının cemaat tarafından protesto edilmesinin ardından, Kudüs kenti sakinlerinden Semah Gazzavi, Nucud Ebu Sinine, Fatine Hüseyin, Emani Et-Tavil, Sena Er-Recebi ve altıncı bir kadını Mescid-i Aksa'dan çıkarlarken gözaltına almıştı.

Yahudi yerleşimcilerin baskınını yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınarak El-Kışla sorgu merkezine götürülen kadınlar gün boyu gözaltında tutuldu ve iftardan sonra şartlı olarak serbest bırakıldı.

fiem

Yorumlar