İslami Cihad'tan Siyonist Rejime Sert Uyarı

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan’ın hayati tehlikesi günden güne büyüyor.  

Görüntülenme: 1482 Tarih: 24 Haziran 2015 01:26
İslami Cihad'tan Siyonist Rejime Sert Uyarı

“B’Tselem” insan hakları organizasyonu, yargı önüne çıkarılmadan Siyonist rejim hapishanelerinde haksız yere keyfi bir uygulama ile tutsak edilen İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan’ın sürdürdüğü açlık grevinde 50 günün geride kaldığını ve Hıdır Adnan’ın sağlık durumunun iyice kötüleştiğini rapor etti.

Hıdır Adnan’ın hiçbir katkı maddesi eklemeksizin yalnızca saf su içerek 50 gündür grevde olduğu belirtilen raporda, Adnan’ın sağlık kontrollerinden geçmeyi reddettiği fakat sağlık durumunun hayati tehlike arz edecek boyuta ulaştığı ifade edildi.

Hıdır Adnan’ın ailesine ulaşan bilgilendirme mesajında, kendisinin tutsak edildiği ilk günden bu yana 32 kilo zayıfladığı belirtiliyor.

Hıdır Adnan’ı Siyonist askerlerin gözetiminde yattığı hastanede ziyaret eden Esir Avukatları Birliği kurumu müdürü Avukat Cevat Bolis, Hıdır Adnan’ın durumunun karmaşık olduğunu belirtti ve istihbarat birimlerinin Adnan’ın hayatına kast etmiş olabileceğini söyleyerek, serbest bırakılmasına ilişkin nihai adımların atılmasının bürokratik olarak zorlaştırıldığını ifade etti.

Bazı İsrailli yöneticilerin Hıdır Adnan’ın hayatı üzerinden kumar oynadıklarını ve sürecin çözüme kavuşturulmasının önüne engeller çıkardıklarını belirten Bolis, Hıdır Adnan’ın mevcut şartlarda esaret altında tutulmasının insanî değerlere aykırı olduğunu dile getirdi.

Öte yandan İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada Hıdır Adnan’ın hayatını kaybetmesi durumunda Siyonist rejim ile geçen sene varılan ateşkesin sona ereceği ve bunun yeni bir savaşın sebebi olacağı belirtildi.

“Arabi el-Cedid”  gazetesine konuşan İslami Cihad liderlerinden Ahmet el-Aruri, “Hıdır Adnan’ın şehadeti, yeni bir aşamaya geçişin dönüm noktası olur. Batı Şeria ve Gazze’yi kapsayan anavatan toprakları üzerinde faaliyetini sürdüren İslami Cihad Hareketi’nin önde gelen liderlerinden olan Hıdır Adnan’ın şehit olması durumunda, hiçbir anlaşmanın geçerliliği kalmaz” dedi. 

 

İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar