Mescid-i Aksa'da Görkemli Cuma

Ramazan’ın ikinci Cuma'sı için Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarından gelen Filistinliler dün Mescidi Aksa’ya akın etti.  

Görüntülenme: 1591 Tarih: 27 Haziran 2015 22:38
Mescid-i Aksa'da Görkemli Cuma

Filistin’deki İslami Evkaf Dairesi bugün kılınan Cuma namazına 350 bin Filistinlinin iştirak ettiğini duyurdu.

Sabah erken saatlerde güvenlik adına Filistinlileri sıkı kimlik kontrolünden geçiren işgal güçleri Gazzelilerin geçişine izin vermezken, Batı Yaka’dan da yaşları 40’ın altında olanlara izin vermedi.

Cuma hutbesinde Filistinlilerin çektiği sıkıntılara dikkat çeken Mescidi Aksa hatibi, Mescidi Aksa’ya varmak için her türlü sıkıntıyı göğüsleyen Batı Yaka’daki Filistinlileri selamladıklarını söyledi.

Buraya gelen Müslümanların, Mescidi Aksa’nın İslami kimliğe sahip olduğuna dair güçlü bir mesaj verdiklerine dikkat çeken Cuma hatibi, Kudüs’ün barış, huzur ve emniyetin yeri olduğunu ifade etti.

Müslümanların Mescidi Aksa için ihtilafları bir kenara bırakmaları ve birbirleriyle uğraşmaya da son vermeleri gerektiğini belirten Şeyh İsmail Nevahida “Mescidi Aksa size sesleniyor ve sizden yardım istiyor. Öyleyse siz de saflarınızı birleştirin. İslam’ın izzet ve onuruna dönmeden ne izzet olur ne de şeref kalır” dedi.

fiem

Yorumlar