İslami Cihad'tan Önemli Açıklama

İslami Cihad Hareketi tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada Şeyh Hıdır Adnan’la ilgili anlaşma tamamlanmış olsa da esirlerle ilgili verdikleri mücadelenin henüz sona ermediği belirtildi. 

Görüntülenme: 1624 Tarih: 30 Haziran 2015 15:37
İslami Cihad'tan Önemli Açıklama

İslami Cihad Hareketi tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada Şeyh Hıdır Adnan’la ilgili anlaşma tamamlanmış olsa da esirlerle ilgili verdikleri mücadelenin henüz sona ermediği, önceliklerinin hasta olan esirler olduğu, bu mücadelenin devam edeceği ifade edildi.

İslami Cihad Hareketi adına konuşan Davud Şehab, Şeyh Hıdır Adnan’ın grevinin zaferle sonuçlanmasının ve anlaşma sağlandığının açıklanmasının hemen ardından Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne yaptığı açıklamada Filistin halkının hapishanelerdeki esirleri asla unutmayacağını söyledi. Şeyh Hıdır Adnan’ın zaferinin Gazze zaferinin birinci yılına denk geldiğini söyleyen Şehab “Şeyh Adnan Gazze’nin zafer kazanmasını ve işgalin yenilgiye uğramasını istemişti. Ramazan ayında zafer kazandı” dedi.

Bu zaferin işgalcilerin irade silahının karşısında boyun eğdiğini gösterdiğini söyleyen Şehab “İşgalciler karşılarındakinin inatçı ve kararlı olduğunu, komutan-asker ayrımı yapmayan bir gruba mensup olduğunu anladılar. İslami Cihad “Hıdır Adnan’ın davasını genel sekreterin davasıyla aynı tuttuklarını” gösterdi” dedi.

Şehab, Adnan’ın 56 günlük grev süresi boyunca yanında duran, destek veren herkese teşekkürlerini sundu ve “Şeyh Hıdır Adnan’ın güçlü iradesi İsrailli gardiyanlara galip geldi” dedi.

Şeyh Hıdır Adnan dün akşam geç saatlerde işgalcileri 56 gün süren açlık grevinin ardından taleplerine boyun eğdirmiş ve grevinden vazgeçmesi karşılığında tutukluluğunun sona ereceğine dair anlaşma yapmıştı.

İslami Cihad Hareketi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama metni şu şekilde:

“Allah inkar edenleri, hiçbir hayra ulaşmaksızın kin ve öfkeleriyle geri çevirdi. Allah, savaşta müminlere kafi geldi. Allah kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.” (Ahzab:25)

Esirlerimize selam olsun… Şeyh Hıdır Adnan’ı, direnişi ve halkımızı binlerce kere kutluyoruz.

Sabırlı halkımız!

Ramazan ayındayız. İrade ve kurtuluş ayı… Tüm acılara ve sıkıntılara rağmen içimizden bir kahraman çıkıyor ve Allah’ın yardımı ve iradesiyle başımızı doğrultuyor.

İşgalciler bu ilk yenilgisi değil! İşgal güçleri Şeyh Hıdır Adnan’ın tutukluluk süresini uzatamadıkları gibi mahkemeye de çıkaramadılar ve sonunda Ramazan ayının Kadir gecesinde serbest bırakma kararı aldılar.

İşgalciler Şeyh Hıdır Adnan’ın ne kadar kararlı ve azimli olduğunu anlayınca onun irade silahının karşısında boyun eğmeye mecbur kaldılar. Bu zafer işgal güçlerinin direnişin kahramanları karşısında etkisiz kaldığını gözler önüne serdi.

Esirlerimiz bizim için yol gösterici olduklarını ve çok üst bir mertebede olduklarını bilmelidirler.

Şeyhin bu zaferi önceliklerimizin bozulmaya yüz tuttuğu bir zamanda geldi. İslami Cihad’ın erleri daima bilinç halinde teyakkuzda olmaya ve yönlerini şaşırmamaya devam edeceklerdir.

Son olarak; şeyhe destek veren ve yanında duran halkımızı selamlıyoruz.

Beyrut’ta ve diğer tüm mülteci kamplarında her gün haklarını ve hürriyetlerini korumak için çaba sarf eden Filistinlileri selamlıyoruz.

Kudüs’ü ve Aksa’nın bahçesindeki murabıtları kararlı duruşları dolayısıyla selamlıyoruz.

Cenin, El-Halil ve Ramallah’taki halkımızı, kararlı duruşunu asla bozmayan Gazze halkını selamlıyoruz.

Genel olarak, ümmetin tamamını, ulusal ve yerel kuruluşları, esir komitelerini, basın-yayın kuruluşlarını, yazarları, aktivistleri, tüm kardeşlerimizi, insanlığının yanında olmayı tercih eden dostlarımızı selamlıyoruz.

Şeyh Hıdır Adnan’ı, cesaret timsali babasını, annesini, geride kalıp evine ve çocuklarına sahip çıkan, emaneti koruyan mücahide eşi Ummu Abdurrahman’ı, yaşlarından daha olgun davranan çocuklarını, komşularını, akrabalarını, bu yolda onun yanında yer alanları selamlıyoruz.

Şeyhi ve yanında ona destek veren arkadaşları Cafer İzzeddin’i, Saddam Avad’ı ve onunla birlikte bu irade yolculuğunda beraber hareket eden herkesi selamlıyoruz.

İyas Er-Rıfai, Mutasım Radad, Yüsra El-Mısri ve diğer tüm esirlerin bir an önce mücadelelerinde zafer kazanmalarını temenni ettiğimiz ifade etmek isteriz.

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar