Kudüs'teki İslam Mirası Tehdit Altında

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) hazırladığı raporda işgal rejiminin Kudüs’teki İslam tarihi, kültürü ve mirasıyla ilgili yaptığı değişikliklerin endişe verici olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1429 Tarih: 08 Temmuz 2015 20:46
Kudüs'teki İslam Mirası Tehdit Altında

Raporda, İsrail’in Kudüs’te, Mescidi Aksa’nın çevresinde ve altında ve Kudüs’ün eski bölümünde yaptığı gayri meşru kazıları ve kazılarda Mescidi Aksa ve çevresindeki tarihi eserlerde meydana gelen hasarları durdurmada başarısız kalınmasının kurul üyelerini ciddi manada endişelendirdiği ifade edildi.

Yayınlanan raporda ayrıca, işgal rejiminin İslamî tarihi eserlere tecavüz ederek suç işlediği hatırlatılarak, Kudüs’ün eski bölgesindeki surlara yakın güzergâha döşenen hafif metro raylarının büyük bir tehlike oluşturduğu ve İsrail’in bölgeyi asli çehresine geri çevirmek durumunda olduğuna dikkat çekildi.

Rapora tepki gösteren Siyonist işgal hükümeti ise, kararı ikiyüzlü ve gerçek dışı olmakla suçladı.

Şehri 1967 yılında işgal eden Siyonist rejim, bölgedeki tarihi İslamî izleri silmek ve şehri tamamen Yahudileştirmek için çalışıyor. Yerin altında kazıdığı tüneller nedeniyle birçok yerde göçükler meydana gelirken, Mescidi Aksa’nın kimi duvarlarında da çatlaklar oluştu.

fiem

Yorumlar