Diyarbakır'da Dünya Kudüs Günü Coşkuyla İhya Edildi

Özgür Kudüs Platformu, ‘Dünya Kudüs Günü’ münasebetiyle Diyarbakır’da kitlesel basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Kudüs davasının ümmetin davası olduğu vurgusu yapıldı.  

Görüntülenme: 1802 Tarih: 11 Temmuz 2015 08:42
Diyarbakır'da Dünya Kudüs Günü Coşkuyla İhya  Edildi

Ramazan ayının son Cuma günü olarak kabul edilen Dünya Kudüs Günü'nde Diyarbakır’da Cuma Namazından sonra bileşenlerinden Peygamber Sevdalıları Platformu ve Mustazaflar Cemiyetinin de bulunduğu Özgür Kudüs Platformu tarihi Ulu Cami önünde kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında bir kez daha Filistin'de yaşanan işgale dikkat çekilerek Kudüs'ün özgürlüğü için dualar edildi, Siyonizm’e lanet yağdırıldı.

Müslümanların ilk kıblesi şu anda Siyonist İsrail’in işgali altında olan Kudüs, tüm dünyada bu yıl bir kez daha Dünya Kudüs gününde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Türkiye’nin birçok merkezinde de düzenlenecek olan etkinliklerin yanı sıra Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde Diyarbakır Ulu Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrası kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Kitlesel basın açıklamasını platforma adına okuyan okuyan Cemil Cahil Ünsal, “Bugün günlerden Kudüs, bugün küresel emperyalizmin karşısında izzetli direnişin sancağının Ramazan ayının son Cuma’sında dalgalandığı ‘Dünya Kudüs Günü’Kudüs ve Mescid-i Aksa, Hz. Muhammed’in miraca çıkarken hemhal olduğu ve duasıyla şereflendiği, Müslümanların üçüncü Harem-i Şerif’idir.” Dedi.

Ünsal basın açıklamasında Kur’ân-ı Kerim’de “Mukaddes ve Mübarek Belde” olarak tavsif edilen Kudüs’ün, birçok peygambere ev sahipliği yapmış seçkin azizlerin diyarı olduğunu belirtti.

 “Kudüs davası ne sadece Arapların ne de sadece bir coğrafyanın davasıdır”

Ünsal basın açıklamasının devamında,  Siyonistlerin 60 yıla yakın bir zamandır işgal ettikleri Kudüs’e sahip çıkmak ve de Siyonist işgalin son bulmasını sağlamak adına ‘Özgür Kudüs Davası’nı en gür sedayla sahiplenmek için bir araya gelindiğini belirtirken, Filistinli Müslümanlara dayanışmayı yükseltmek için toplandıklarını vurguladı.

Kudüs davasının ne sadece Arapların ne de sadece bir coğrafyanın davası olduğunu ifade eden Ünsal daha sonra, “Kudüs, tüm İslam ümmetinin sahiplenmesi gereken, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın merkezinde olduğu, Allah Tebarek ve Teâlâ’nın ikramıyla bereketlenen topraklardadır. Ve bu topraklar bugün Siyonist gasıpların işgali altındadır.” İfadelerini kullandı.

“Mustazafların müstekbirlerin kara yüzüne tükürdüğü, izzetin zillete kıyamını izhar ettiği gündür”

Özgür Kudüs Platformunun yoğun kalabalağın katıldığı basın açıklamasında Ünsal, “Dünya Kudüs Günü, dünya zalimlerinin anası konumunda olan büyük şeytan Amerika’ya ve onun topraklarımızdaki sopası Siyonistlere karşı başkaldırı ve direnişi sembolize eden bir gündür. Bugün mustazafların müstekbirlerin kara yüzüne tükürdüğü, izzetin zillete kıyamını izhar ettiği gündür.” ifadelerine yer yer verdi.

Zillet elbisesinin Mü’minin giyebileceği bir libas olmadığının altını çizen Ünsal, Müslümanların içine düştükleri ihtilafları, çekişmeleri toprağa gömmek gerektiği ve yeniden hep birlikte ayrılığa düşmeden, feraset ve basiretle sıkıca Allah’ı ipine sarılmak gerektiğinin söyledi.

 

“Bugün Kudüs her zamankinden fazla Müslümanlara ihtiyaç duymaktadır”

 “Artık İslam düşmanlarının karşısında Allah-û Ekber nidasıyla kıyam etmenin vakti gelmemiş midir?” diye soran Ünsal basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kudüs bugün her zamankinden fazla Müslümanlara ihtiyaç duyuyor.  Siyonistlerin bir buçuk milyar Müslüman’ın gözüne baka baka pervasız ve vicdansızca uyguladığı katliamların, İslam coğrafyasında ektiği fitne tohumlarının ve sebep olduğu akan kanların hesabını vermeleri gerekir.”  

Siyonizm’e Müslümanların hesap soracakları belirtilen açıklamada, “Ehli kıble olanların İslam ümmetinin maslahatını düşünmeleri kaçınılmaz ve elzem bir hâl almıştır. Umuyoruz ki Müslümanlar bu bilinçle hareket edip kederli günlerimizin son bulması için yeni bir sayfa açarlar. Unutmamalıyız ki; Müslümanlar bir birlerine karşı şefkatli ve merhametli, zalim ve kâfirlere karşı da şiddetlidirler.” denildi.

Ünsal basın açıklamasına  şöyle son verdi: “Rabbimiz şahittir ki kavli dualarımızla her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Yüreğimizin bir parçası olan Kudüs için her daim çırpınmaktayız. Fiili olarak zayıflığımızdan ve güçsüzlüğümüzden dolayı da Allah’a tevekkül ediyoruz. Bizler Kürdistan’ın izzetli evlatları olarak atamız Selahaddin’in sancağını bir gün muhakkak Kudüs’e tekrar taşıyacağımızı Amed’ten, Diyarbekir’den tüm dünyaya haykırıyoruz.  İsrail teröristleri şunu bilsin ki; demir kubbelerle, çelik duvarlarla inşa ettikleri çağın Hayber’i bir gün muhakkak başlarına yıkacaktır.” 

Basın açıklaması yapılan dua son buldu. Basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilerek Siyonist İsrail’e lanet okundu, İslami direniş hareketlerine selam gönderildi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz/Yunus Sırat – İLKHA)

Yorumlar