Aksaray'da Kudüs Günü Basın Açıklaması Düzenlendi

Aksaray'da faaliyet gösteren Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) tarafından teravih namazı çıkışında Ulu Cami önünde ''Dünya Kudüs Günü'' etkinliği düzenlendi.  

Görüntülenme: 1928 Tarih: 12 Temmuz 2015 03:29
Aksaray'da Kudüs Günü Basın Açıklaması Düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden olan ve Aksaray'da faaliyet gösteren Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) tarafından Teravih namazı çıkışında Ulu Cami önünde ‘'Dünya Kudüs Günü'' etkinliği düzenlendi.

Program Kur'an tilavetiyle başlayıp basın açıklaması ile devam etti. Basın açıklamasından önce Aksa-Der gönüllülerinden İlahiyatçı Nezir Tunç, günün anlam ve önemine yönelik kısa bir konuşma yaptı. 

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam ümmetinin barometresi olduğunu belirten Tunç; “ Ne zaman Kudüs özgür ise Ümmet rahat yüzü görmüştür, Kudüs'ün zulüm gördüğü günlerde ise ümmet kan ağlamıştır. Eğer bugün Kudüs kan ağlıyorsa, Siyonizmin pençesi altında inliyorsa, İslam ümmeti de ağlıyor. Ümmetin bütün coğrafyalarında Müslümanlar kan ağlıyor. Bizler Kudüs için üzülüyoruz ama, bilmemiz gerekir ki belki Kudüs bize ağlıyor. Bir sonraki Ramazan'da özgür Kudüs müjdesinde buluşmayı temenni ediyoruz.'' dedi.

Nezir Tunç'un yaptığı konuşmanın ardından Aksa-Der  adına basın açıklamasını Enes Soylu okudu. Soylu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“ Aksaray'ın değerli Peygamber Sevdalısı halkı, 1979'da ilan edilen Dünya Kudüs Günü, dünya Müslümanları tarafından İslam ümmetini Kudüs davası etrafında birleştiren en önemli günlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Bizler bu ülkede yaşayan Müslümanlar olarak şu hakikati çok iyi biliyoruz ki, Kudüs özgür olmadan özgürlük hayallerinin hepsi boştur. Merkezinde Kudüs olmayan bir hareketin kökleri son derece zayıf ve dayanıksızdır. Gençliğine Kudüs bilincini vermeyen toplumların sonu hüsrandır, özünden kopmaktır ve düşmana yem olmaktır.

Bu gün Kudüs'ün esaret altında olmasının sebebi olan Katil israil, Büyük Şeytan Amerika, İngiltere ve tüm Avrupa ülkeleri hiçbir zaman bizlerin iyiliğini istemezler, onlardan asla ve asla bir fayda ve dostluk gelmez, çünkü  kâfirler tek millettir, onlar ancak bir birlerinin dostlarıdır. Bu şeytanların ittifakına karşı Müslümanlarında bir tek ümmet olmaları elzemdir. Müslümanların Kudüs'e olan özlemi ve feryatlarına karşı, Kudüs'ten bize dönen tek yankı, ‘Vahdet'ten başka bir şey değildir. Vahdet ise cesaret, basiret ve tevazuuyla gerçekleştirilecek yüce bir idealdir. Fasıkların yalan haberlerine aldananlar, Müslüman kardeşleri hakkında hüsnü zan sahibi olamayanlar, şer şebekelerinin tehditlerinden çekinenler, korkanlar, bedel ödemeyi göze alamayanlar Kudüs için yapacakları bir şey yoktur. Kudüs, tarihlerinde mücadele, cihad ve şahadetleri yaşamamış olanların eliyle özgürleşecek sıradan bir belde değildir. Bunu çok iyi bilen Kudüs şahitlerine, Kudüs'ün muhafızı konumunda bulunan Filistin İslami Direniş hareketlerine Aksaray'dan bin selam göndererek Özgür Kudüs için çalışmak, yorulmak ve bedel ödemek dileğiyle, hepinizi Allaha emanet ediyoruz.” 

Şehit yoklamasının da yapıldığı programda, kalabalık tarafından sık sık tekbirler getirilerek israil ve Amerika'ya lanet sloganları atıldı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Yorumlar