Filistinliler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'ya Koştu

İsrail'in Müslüman gençlerin ve orta yaş erkeklerin girişini engellemesine Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi yoğunluğu vardı.  

Görüntülenme: 1567 Tarih: 14 Temmuz 2015 00:32
Filistinliler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'ya Koştu

Filistin'de binlerce kişi Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etmek üzere alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Kudüs'e akın etti.

Yüzlerce İsrail askeri Kudüs çevresindeki kontrol noktalarında konuşlanırken, 12 yaş altı çocuklar, 50 yaş üstü erkekler ve 30 yaş üstü kadınların izin belgesi olmadan, 16-30 yaş arası kadınlar ile 30-50 yaş arası erkeklerin ise izin belgesiyle kente girmelerine izin verildi.



Kalendiya kontrol noktasında Kudüs'e girmek için beklediği sırada konuşan Azzam Mesad (47), "Bu mübarek gecede binlerce Filistinli Kudüs'ü ve Aksa'yı ziyaret etmek istiyor, nihayet ben de Aksa'da namaz kılmak için izin aldım. İsrail sürekli olarak engel çıkarıyor. Yaş sınırlaması kararıyla çocuklarımın bana eşlik etmesine engel oldu" dedi.

Çok sayıda Filistinli ise Kudüs'ün kuzeyindeki Er-Ram beldesinde bulunan "ayrım" duvarına merdiven ve halatlarla tırmanarak Kudüs tarafına geçmeye çalıştı.

dunya bulteni

Yorumlar