Kudüs'te Bugün Bir Direniş Eylemi Gerçekleştirildi

İşgal rejimi polisi, işgal altındaki Kudüs kentinde bir Yahudi yerleşimcinin bıçaklı saldırı sonucu yaralandığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1418 Tarih: 18 Temmuz 2015 04:41
Kudüs'te Bugün Bir Direniş Eylemi Gerçekleştirildi

İşgal polisi, olayla ilgili yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcinin dün (17 Temmuz Cuma) Kudüs'teki Neve Yaakov Yahudi Mahallesi'nde kesici bir aletle bıçaklanması sonucu orta derecede yaralandığını ve tedavi için hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

İşgal güçlerinin saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelendiği bir kişiyi gözaltına aldığını bildiren işgal polisi, zanlının kimliği hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

İşgal altındaki Kudüs kentinde bireysel direniş eylemlerinde son zamanlarda gözle görülür bir şekilde artış yaşanırken, eylemler genellikle ateş açma, otomobille çarpma ve bıçaklama şeklinde gerçekleştiriliyor.

Filistinlilerin gerçekleştirdiği bireysel eylemler Yahudi yerleşimcilerin korkulu rüyası haline gelirken, işgal güçleri bu tür direniş eylemlerini engellemekte oldukça zorlandığını ve bireysel eylemlerin tümüyle önüne geçilmesinin imkansız olduğunu itiraf ediyor.

filistinhaber

Yorumlar