Kudüs'te Siyonist Yerleşim Merkezleri İnşaatı Devam Ediyor

İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Kudüs mıntıkasında yer alan Re'su'l-Amud mahallesine inşa edilen Maaliye Zantim yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesi için kazı çalışmalarının dün (23 Temmuz Perşembe) başlatıldığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1363 Tarih: 24 Temmuz 2015 08:03
Kudüs'te Siyonist Yerleşim Merkezleri İnşaatı Devam Ediyor

Bu amaçla önceden polis karakolunun karşısında yer alan arazinin kazıldığı ve bu arazinin tümünün yahudi yerleşim merkezine ilhak edilmesi amacıyla beton tuğlaların yol kenarlarına dizilerek buradaki yolda geçişin tamamen durdurulduğu ifade edildi.

Buradaki işte çalışanlardan alınan bilgilerden siyonistlere ait bir şirketin yerleşim merkezinin buradaki genişletme ve inşa işleminin ihalesini aldığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl karara bağlanan bu ihalenin tamamlanması amacıyla yakında işlerin hızlandırılması için gerekli vincin ve iş makinelerinin de yerleştirileceği ifade edildi.

İşgal rejimindeki Planlama ve İnşa Yerel Komisyonu Eski Kudüs'ün doğusunda yer alan Re'su'l-Amud mahallesinin göbeğine inşa edilen Maaliye Zantim yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesi işlemi için çalışmaların başlatılmasını bu yılın başında kararlaştırmıştı.

Bu kararın arkasından işgal belediyesi ilave edilecek yeni binalar için gerekli ruhsatların çıkarılması işlemlerini tamamladı.

Ek kısmın yerleşim merkezinin güneyinde Vadi Kudum Caddesi tarafında yer aldığı, iki dönümlük araziyi kapsayacağı ve ek kısmın yahudilerin dinî gelenekleriyle ilgili bazı genel hizmetler için kullanılacağı ifade edildi.

fiem

Yorumlar