Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin'den Tarihi Çağrı

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimci çetelerinin "Heykel'in Harabı" yıldönümü adı altında bu sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın geniş çaplı tepkilere yol açarken, işgal liderlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller nedeniyle yargılanması için çağrılar yapılıyor.  

Görüntülenme: 1683 Tarih: 26 Temmuz 2015 08:20
Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin'den Tarihi Çağrı

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'ya ve cemaatine yönelik ihlalleri nedeniyle işgal yönetiminin uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısında bulundu.

Şeyh Muhammed Hüseyin, bugün (26 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistinlilerin kutsal mekânlarına yönelik saldırıların devam etmesinin bölgeyi saatli bombaya dönüştüreceği ve din savaşının fitilini ateşleyeceği uyarısı yaptı.

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı kuşattığını ve cemaatin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediğini belirten Şeyh Muhammed Hüseyin, her türlü baskı aracı kullanılarak Yahudi yerleşimciler için Mescid-i Aksa'nın gerçek sahiplerinden arındırılmak istendiğine dikkat çekti.

Aynı zamanda Mescid-i Aksa imam ve hatibi de olan Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınların katliama yol açabileceğini ve beklenmedik sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Şeyh Muhammed Hüseyin,üseyiH Filistinlilerden gücü yetenlerin Mescid-i Aksa'ya gelerek işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa'yı savunmalarını istedi.

fiem

Yorumlar