Şeyh İkrime'den Öfke Cuması Gösterilerine Destek Açıklaması

Mescid-i Aksa imam ve hatibi Şeyh İkrime Sabri, Arap ve İslam ülkeleri halklarını Mescid-i Aksa'ya destek vermelerini sağlamak amacıyla hükümetlerine baskıda bulunmaya çağırdı.  

Görüntülenme: 1349 Tarih: 30 Temmuz 2015 07:04
Şeyh İkrime'den  Öfke Cuması Gösterilerine Destek Açıklaması

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller karşısında Arap rejimlerinin sessizliğini eleştiren Şeyh İkrime Sabri, yarın (31 Temmuz Cuma) "Öfke Cuması" adı altında Mescid-i Aksa'ya destek gösterileri düzenlenmesi için yapılan çağrıları övdü.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Şeyh İkrime Sabri, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Arap ve İslam ülkelerinde halkların ayağa kalkmasına ihtiyacı olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa'yı savunmanın akideyi ve imanı savunmak olduğuna dikkat çekti.

Protesto gösterilerinin ve öfke günlerinin tek başına yeterli olmadığını kaydeden Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'yı korumak üzere siyasi ve resmi olarak harekete geçmeleri için hükümetlere baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Arap halklarının Mescid-i Aksa için yapılan "Öfke Cuması" çağrılarına olumlu cevap vermesini ümit ettiğini dile getiren Şeyh İkrime Sabri, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'nin tavrını da eleştirerek, "Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşanan ihlallerle ilgili Filistin Yönetimi'nden hiçbir açıklama duymadık" dedi.

fiem

Yorumlar