Mescid-i Aksa Hatibinden İslam Ümmetine Çağrı:''Aranızdaki Anlamsız Savaşı Bırakın ve Kudüs'ün Feryadına Yetişin.''

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İsmail Nevahida, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın iki kırmızıçizgi ve İslamî vakıf olduklarını, dolayısıyla onlardan taviz vermenin veya vazgeçmenin mümkün olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1335 Tarih: 31 Temmuz 2015 17:50
Mescid-i Aksa Hatibinden İslam Ümmetine Çağrı:''Aranızdaki Anlamsız Savaşı Bırakın ve Kudüs'ün Feryadına Yetişin.''

Şeyh Nevahida, bunların Müslüman’ın sahip olduğu akidenin bir parçası, izzetlerinin tacı, onurlarının sembolü olduğunu hatırlattı.

 Siyonist işgal askerleriyle, Siyonist gaspçıların Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarına ve buna gösterilen cılız tepkilere değinen Şeyh Nevahida şunları söyledi: “Arapların, Filistinlilerin ve bütün Müslümanların Allah için tek bir yumruk olma zamanları gelmedi mi?... Allah’ın ipine sımsıkı sarılıp ayrılmamalarının zamanı gelmedi mi?... Aralarındaki anlamsız savaşlara son verip izzetli olma zamanları gelmedi mi?... Bunlar Mescidi Aksa’da olup bitenler karşısında gözyaşları arasında ümmete seslenen Kudüslü kadınların çığlığını duymuyorlar mı? Ey Arap liderleri! Nerede büyüklüğünüz?.. Nerede seçkinliğiniz?... Size seslenen kadınların, mazlumların ve çaresizlerin sesini duymuyor musunuz?...”

fiem

Yorumlar