Mescid-i Aksa'ya Baskın.

İşgal güçlerinin bu sabah (2 Ağustos Pazar) cemaatin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermemesi ve aynı zamanda Yahudi yerleşimcilerin El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek baskın düzenlemesi nedeniyle Mescid-i Aksa'da gerginlik yaşandı 

Görüntülenme: 1252 Tarih: 02 Ağustos 2015 22:47
Mescid-i Aksa'ya Baskın.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polisi, yaşları 30'un altında olan Filistinli kadınların ve 50 yaşın altındaki Filistinli erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermedi. İşgal güçleri Mescid-i Aksa'nın kapılarından birçoğunu da cemaate kapattı.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerden bir grup ve "Heykel Öğrencileri", işgal rejimi iç istihbaratı "Şabak" başkanının eşliğinde ve işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Baskının sözde heykelin yeniden inşası için çalışan Yahudi örgütlerinin çağrısı üzerine gerçekleştiği, tam teçhizatlı işgal askerlerinin baskına katılanlara Es-Silsile Kapısı'ndan çıkana kadar eşlik ettiği, demir barikatlarla cemaatin Yahudi yerleşimcilere yaklaşmasına engel olduğu ifade edildi.

Es-Silsile Kapısı'nda cemaatten bir grup Yahudi yerleşimcilerin yakarak şehit ettiği Filistinli bebek Ali Devabişe'nin fotoğraflarıyla protesto gösterisi yaptığı ve işgal güçlerinin göstericilere müdahale ettiği bildirildi.

Yorumlar