Mescid-i Aksa Bekçileri Polis Merkezi Önünde Gösteri Yaptı

Mescid-i Aksa bekçileri bugün (4 Ağustos) Kudüs'ün Eski Belde semtindeki El-Kışla Polis Merkezi önünde toplanarak Mescid-i Aksa bekçilerinden ve görevlilerinden bazılarının gözaltına alınmasını protesto etti.  

Görüntülenme: 1488 Tarih: 04 Ağustos 2015 05:59
Mescid-i Aksa Bekçileri Polis Merkezi Önünde Gösteri Yaptı

Gösteriye katılanlar, görevlerini yapan Mescid-i Aksa bekçilerine ve Vakıflar Dairesi görevlilerine işgal güçlerinin şiddet uygulamasını protesto ederek, iki arkadaşlarının yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

İşgal güçleri, Vakıflar Dairesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Firas Ed-Dibs'i protesto gösterisini kamerayla kaydederken gözaltına aldı. İşgal güçlerinin ayrıca El-Quds kanalı kameramanı Abdülkerim Derviş'i de gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçleri, Mescid-i Aksa Yazma Eserler Şubesi Müdürü Rıdvan Amr ile İmar Şubesi görevlileri Raid Zuğayr ve Isam Sidr'i, Mescid-i Aksa bekçilerinden de Mecd Abidin, Ahmed Ebu Alya, Fadi Bekir ve Mecdi El-Abbasi'yi gözaltına almıştı.

 

Gözaltına alınanların avukatlığını üstlenen "Qudsuna" İnsan Hakları Müessesesi avukatı Remzi Kuteylat, gözaltına alınanlardan bazılarının sorgularının tamamlandığını ve diğerlerinin de sorguya çekilmeyi beklediklerini söyledi.

Yorumlar