Siyonist Güçler Mescid-i Aksa Bekçilerine ve Çocuklara Saldırdı

İşgal güçlerinin bu sabah (10 Ağustos Pazartesi) Mescid-i Aksa bekçilerine saldırdığı ve bir bekçiyi gözaltına aldığı, bunun üzerine Mescid-i Aksa bekçilerinin El-Esbat Kapısı önünde işgal güçlerinin ihlallerini protesto etmek üzere gösteri düzenlediği bildirildi.  

Görüntülenme: 1389 Tarih: 10 Ağustos 2015 22:51
Siyonist Güçler Mescid-i Aksa Bekçilerine ve Çocuklara Saldırdı

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre, işgal güçleri bu sabah El-Esbat Kapısı önünde Mescid-i Aksa bekçilerine ve çocuklara saldırarak çok sayıda göz yaşartıcı bomba attı. İşgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilendiği, Mescid-i Aksa bekçilerinden birinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve bir bekçinin de işgal güçlerince gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçleri bu sabah Filistinli çocukların El-Esbat Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermemiş ve çocuklara saldırmış, bunun üzerine Müeyyid Haşime isimli bekçi çocukları korumak için müdahalede bulunmuş fakat işgal askerleri Haşime'ye biber gazı sıkarak darp etmişti.

İşgal güçlerinin ayrıca Mescid-i Aksa bekçileri başkanı Eşref Ebu Ramile ve bekçi Yahya Şehhade'ye de saldırdığı ve biber gazı sıktığı, Ebu Ramile ve Şehhade'nin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar