İkrime Sabri'den Arap Ülkelerine Tarihi Çağrı

Mescid-i Aksa Hatibi ve Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Kudüs kentindeki evlerin ve emlakın satın alınarak vakıf ilan edilmesi için özel bir fon kurulması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1401 Tarih: 11 Ağustos 2015 18:34
İkrime Sabri'den Arap Ülkelerine Tarihi Çağrı

Şeyh İkrime Sabri, bu açıklamayı işgal yönetiminin Kudüs'ün Eski Belde semtindeki Eş-Şeref Mahallesi'ni tamamen Yahudileştirmek için 40 milyon dolar tahsis etmesi üzerine yaptı.

Sabri, dün akşam (10 Ağustos Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi, Filistin'in her yanında ve özellikle de Kudüs ve çevresinde Yahudi yerleşkeleri inşası için işgal yönetimine milyonlarca dolar gönderildiğini ifade ederek, bu durumun rahatsızlık ve acı verici olduğunu, karşılığında ise Kudüs'teki eğitim, sağlık ve iskân kurumlarının desteklenmediğini söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, Arap ülkelerinin Kudüs kentini açıkça ihmal ettiklerine dikkat çekerek, Siyonist lobilerin işgal rejimi yönetimine yaptıkları yardımlarla Arap ülkelerinin Kudüs halkına yaptığı yardımların kıyas dahi edilemeyeceğini bildirdi.

Eş-Şeref Mahallesi'nin Eski Belde semtinin önemli mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Şeyh İkrime Sabri, tarih boyunca şerifler yaşadığı için mahallenin bu isimle isimlendirildiğini hatırlattı.

fiem

Yorumlar