Siyonistlerden Mescid-i Aksa'yı Basma Girişimi

Yahudi yerleşimci grupların bu sabah (20 Ağustos Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında baskın düzenlemesi ve işgal güçlerinin yerleşimcilere yol açmak için cemaati iterek uzaklaştırması nedeniyle Mescid-i Aksa'da gergin anlar yaşandı.  

Görüntülenme: 1606 Tarih: 20 Ağustos 2015 10:00
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'yı Basma Girişimi

Yahudi yerleşimci grupları bu sabah işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken, Mescid-i Aksa cemaati yüksek sesle tekbir getirerek ve Mescid-i Aksa lehine slogan atarak baskını protesto etti. Bunun üzerine işgal güçlerinin cemaate saldırarak iteklediği bildirildi.

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcileri ve işgal güçlerini protesto eden cemaat, "Defol, defol ey zalim… Aksa'yı pazarlık konusu yapmayız", "Defol, defol ey Siyonist… Aksa bizim göz bebeğimiz", "Kanımız, canımız feda olsun sana ey Aksa" ve benzeri sloganlar attı.

Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin himayesinde Kubbetu's-Sahra sahanlığına çıkmak istedikleri fakat cemaatin yerleşimcilere sloganlar ve tekbirlerle karşı koyarak Kubbetu's-Sahra sahanlığına çıkmalarına izin vermediği belirtildi.

Mescid-i Aksa'da bulunan Filistinli çocuklar Yahudi yerleşimcilere içi su dolu balonlar atarken, işgal güçleri Kudüslü kadın aktivistlerden Hatice Huvays'ı Es-Silsile Kapısı'nda gözaltına alarak El-Kışla Polis Merkezi'ne götürdü. Huvays, önceki gün işgal mahkemesi tarafından Mescid-i Aksa'dan 60 gün uzaklaştırma cezası ile cezalandırılmıştı.

fiem

Yorumlar