Gasıp Rejim Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya Girişlerini Zorlaştırıyor

İşgal güçlerinin bu sabah (24 Ağustos Pazartesi) Filistinli kadınların Mescid-i Aksa'ya girmelerine engel olurken, bütün kapılarda askeri barikatlar kurarak güvenlik önlemlerini artırdığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1266 Tarih: 24 Ağustos 2015 01:32
Gasıp Rejim Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya Girişlerini Zorlaştırıyor

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapattığı ve sadece üç kapıyı; El-Ğavanime, Kral Faysal ve El-Katınin kapılarını açık bıraktıkları bildirildi.

Kudüs İşleri Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre, işgal güçleri erkeklerin çoğunun kimliğine Mescid-i Aksa'ya girişleri sırasında el koydu.

Es-Silsile Kapısı önünde Kudüslü bir genç kızı darp eden işgal güçlerinin Hıtta Kapısı önünde de bir kadını gözaltına aldığı, Mescid-i Aksa Şer'i Okulu İdaresi'nin yeni öğretim yılı kitaplarını Mescid-i Aksa'ya sokmasına izin vermediği ve bu nedenle idarenin kitapları öğrencilere Mescid-i Aksa dışında dağıtmak zorunda kaldığı belirtildi.

İşgal güçlerince Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılan bir grup Kudüslü kadının da Es-Silsile Kapısı önünde gösteri yapmayı sürdürdüğü ve yüksek sesle tekbir getirerek Mescid-i Aksa lehine slogan attığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar