İslami Cihad lideri “Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması bölgesel ve uluslararası bir karardır”

Bunyan El-Mersus Savaşı’nın 1.yılı münasebetiyle Filistin el-Yevm Televizyonu’na konuşan İslami Cihad liderlerinden Muhammed el-Hindi “Gazze zaferi direnişin operasyonlarıyla ve Gazze halkının direnişe olan inancıyla kazanıldı” dedi.  

Görüntülenme: 2056 Tarih: 26 Ağustos 2015 12:46
 İslami Cihad lideri “Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması bölgesel ve uluslararası bir karardır”

Bunyan El-Mersus Savaşı’nın 1.yılı münasebetiyle Filistin el-Yevm Televizyonu’na konuşan İslami Cihad liderlerinden Muhammed el-Hindi “Gazze zaferi direnişin operasyonlarıyla ve Gazze halkının direnişe olan inancıyla kazanıldı” dedi.

Siyonist İsrail’in Gazze ablukasını sürdürerek, savaşta gerçekleştiremediklerini gerçekleştirmeye çalıştığına işaret eden İslami Cihad lideri “Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması bölgesel ve uluslararası bir karardır” dedi.

İsrail’le uzun süreli ateşkes konusuna da değinen Muhammed el-Hindi “İşgalci İsrail ile ateşkes hakkında basında yer alan haberler objektiflikten uzaktır. Hamas Hareketi bize meselenin Kahire anlaşmasını uygulamaya sokmaktan ve ablukanın hafifletilmesinden ibaret olduğunu açıklayarak, herhangi bir siyasi projenin var olmadığını belirtti” dedi.

İslami Analiz

Yorumlar