Siyonist Belediye Okullarla İlgili Yalan Söylüyor

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, bugünkü (31 Ağustos Pazartesi) sayısında yer alan bir haberde, Kudüs'teki işgal belediyesi başkanı Nir Barkat'ın Doğu Kudüs'te eğitime yaptığı yatırımlarla övündüğünü fakat gerçeklerin Barkat'ı doğrulamadığını belirtti.  

Görüntülenme: 1391 Tarih: 31 Ağustos 2015 09:29
Siyonist Belediye Okullarla İlgili Yalan Söylüyor

Gazete, belediyenin yarın başlayacak eğitim yılının başına kadar Doğu Kudüs'te ilkokullarda 112 yeni sınıfın ve ilkokul sonrası okullar için de 68 yeni sınıfın inşa edileceğini açıkladığını fakat sadece 38 yeni sınıfın inşa edildiğini, diğer sınıfların ise eğitim ihtiyaçlarını karşılamayan binalardan kiralandığını söyledi. Haberde ayrıca 44 sınıfın ise hâlâ yapım aşamasında olduğu ifade edildi.

Gazete, işgal belediyesinin beş yeni okul açılacağını açıkladığı halde Beyt Safafa Mahallesi'nde sadece bir okulun açıldığını bildirdi ve son altı yılda sadece 36 yeni sınıfın inşa edildiğini belirtti.

Haberde, Doğu Kudüs'te öğrenci sayısının 89 bin 543'e ulaştığı ve bu sayının Kudüs'teki toplam öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 36'sını teşkil ettiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar