Yaalon Mescid-i Aksa'daki İlim Meclislerini ve Murabıtları Yasak Örgüt İlan Etti

Siyonist işgal rejimi savaş bakanı Moşe Yaalon, bugün (9 Eylül Çarşamba) Mescid-i Aksa'daki ilim meclislerinin ve baskınlara karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan murabıtların gayri kanuni örgüt ilan edildiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1210 Tarih: 09 Eylul 2015 12:18
Yaalon Mescid-i Aksa'daki İlim Meclislerini ve Murabıtları Yasak Örgüt İlan Etti

Yaalon'un bu kararı işgal rejimi iç istihbarat birimi "Şabak"ın ve işgal polisinin tavsiyeleri doğrultusunda ve işgal rejiminin güvenliği, kamu düzeni ve selameti bahanesiyle aldığı ifade edildi.

İşgal güçleri, 24 Ağustos'tan bu yana Mescid-i Aksa'ya kadın murabıtların girişine izin vermiyor. Cemaatin Mescid-i Aksa'ya girişine de birçok kısıtlama getiren işgal güçleri son olarak Mescid-i Aksa'ya girmeleri yasak olan kadın murabıtlar için liste oluşturdu.

Karara tepki gösteren İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hüsam Bedran, Mescid-i Aksa'daki ilim meclislerinin kapatılmasının Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekân bakımından bölme planlarının bir parçası olduğunu söyledi.

Bedran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın ibadet özgürlüğüyle ilgili uluslararası anlaşmalara aykırı ırkçı bir karar olduğunu ifade etti.

Bir devletle değil çeteyle karşı karşıya olduklarını ve tüm dünyanın bunu idrak etmesi gerektiğini belirten Bedran, Mescid-i Aksa'yı savunma konusunda Filistin halkına güvendiklerini söyledi.

Yorumlar