Şeyh Sabri Abbas Yönetimini Uyardı

Mescidi Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri Filistin Yönetimiyle işgal rejimi arasındaki güvenlik işbirliğine son verilmesini istedi.  

Görüntülenme: 1520 Tarih: 11 Eylul 2015 16:35
Şeyh Sabri Abbas Yönetimini Uyardı

Mescidi Aksa’da verdiği Cuma hutbesinde Filistin Yönetimiyle işgal rejimi arasında sürdürülen güvenlik işbirliğine değinen Şeyh Sabri, düşmanla işbirliğinin kabul edilemez olduğunu ve bunu dinin reddettiğini, Filistin halkının çıkarlarına da aykırı olduğunu dolayasıyla tamamıyla durması gerektiğini ifade etti.

Filistin halkının karşı karşıya olduğu ve yaşadığı son derece zor ve sıkıntılı hayata da değinen Şeyh Sabri, bu sıkıntıların başında işgalcinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü ve vahşet derecesine varan öldürme, yakma, talan ve sürgün olaylarının geldiğini hatırlattı.

İşgal rejimi Savaş Bakanı Moşe Yaalon’un kararını da eleştiren Sabri “işgal rejimi Savaş Bakanının verdiği karar zalimce bir karardır. Bununla Müslüman kadın ve erkekleri Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmak, Siyonist Yahudilerin de rahat bir şekilde içeri girip ayin yapmalarına imkân sağlamak istiyor” dedi.

fiem

Yorumlar