Şeyh Kemal El-Hatib:'' Mescid-i Aksa'ya yönelik tehlike her geçen gün daha da büyüyor.''

1948 yılında işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Mescid-i Aksa'ya yönelik tehlikenin her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1458 Tarih: 13 Eylul 2015 21:55
Şeyh Kemal El-Hatib:'' Mescid-i Aksa'ya yönelik tehlike  her geçen gün daha da büyüyor.''

El-Hatib, bugün (13 Eylül Pazar) Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine El-Esbat Kapısı önünden telefonla yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırısının Filistin Yönetimi'nden Arap rejimlerine kadar herkesten yeşil ışık aldığı anlamına geldiğini ifade etti.

"Herkese sesleniyorum ve diyorum ki, Kudüs bir insanı şeref listesine de yazdırır, utanç listesine de" diyen El-Hatib, Kudüs'ü savunanın adının şeref listesine ve Kudüs'ü yüzüstü bırakanın adının da utanç listesine yazılacağını bildirdi.

Kemal El-Hatib, 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan yüzlerce kişiyle birlikte El-Esbat Kapısı önünde beklediklerini ve işgal polisinin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, El-Hatib ile telefonda konuşurken El-Hatib'in arkasından murabıtların tekbir seslerinin geldiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar