Sami Ebu Zuhri:“İşgalcinin Mescidi Aksa’ya Saldırıları Savaş İlanıdır”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik artırdığı saldırı ve baskınların bir savaş ilanı olduğunu belirterek, uluslararası camiadan bölgede büyük bir patlama meydana gelmeden işgalcinin saldırılarını durdurmasını istedi.  

Görüntülenme: 1175 Tarih: 15 Eylul 2015 09:59
Sami Ebu Zuhri:“İşgalcinin Mescidi Aksa’ya Saldırıları Savaş İlanıdır”

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri son gelişmelerle ilgili olarak bugün (15 Eylül Salı) yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, “Siyonist işgal rejiminin yaptığı saldırı ve baskınlar bir savaş ilanıdır. Uluslararası camianın büyük bir patlama meydana gelmeden işgal rejiminin cinayetlerini durdurması lazım. Halkımız, işgalcinin kirli planlarını hayata geçirmesine asla izin vermeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası camianın suskunluğu ve İslam ülkelerinin de acizliğini fırsat bilen işgal rejimi üç gündür Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip, kapı ve camları kırıyor, burada ibadet eden ve nöbet tutan masum ve savunmasız insanlara kadın, erkek, büyük küçük demeden saldırıyor ve camiin hürmetin çiğneyip cemaatin üzerine göz yaşartıcı bomba, ses bombası, yangın bombası ve mermi yağdırıyor.

Üçüncü gündür Mescidi Aksa’ya ve cemaatine saldıran işgal güçleri bugün 20’den fazla kişiyi yaraladı.

Yorumlar