Kudüs Konusunda Araştırmalarıyla Tanınan Cemal Amr'dan Önemli Açıklamalar

Kudüs işlerinde uzman olan araştırmacı Cemal Amr, işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölmek için beşinci ve son aşamaya geldiğini belirterek, bunun gerçekleşmesi durumunda Mescidi Aksa’ya ve simgesi olduğu Filistin davasındaki rolüne ölümcül bir darbe indirilmiş olacağını ifade etti.  

Görüntülenme: 1503 Tarih: 16 Eylul 2015 03:56
Kudüs Konusunda Araştırmalarıyla Tanınan Cemal Amr'dan Önemli Açıklamalar

Filistin Enformasyon Merkezi’nin kendisiyle yaptığı röportajda Cemal Amr, Filistin’deki bütün kesimlerin Mescidi Aksa etrafında toplandığını ve asla bu konuda ihtilaf etmediğini belirterek, Müslümanların, Hıristiyanların ve diğer kesimlerin tümünün Mescidi Aksa’yı kırmızıçizgi gördüğünü söyledi.

Amr, Filistinlilerin bölünmüşlüğünden ve Arapların dağınıklığından istifade eden işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya ölümcül darbeyi indirmek istediğine dikkat çekerek, bu konuda daha önce planını gizli tutan işgalcinin artık bunu gizleme ihtiyacı duymadığını ve bu konuda çok kritik ve tehlikeli bir aşamaya geldiğini ifade etti.

İşgalcinin Aksa’yı bölme adımları

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölme planını hayata geçirmek ve somut bir sonuç elde etmek için üç adım hayata geçirdiğini hatırlatan Amr, zaman açısından bölünmenin başladığını, mekân olarak bölünmeyi de Yahudi bayramlarında deneyeceğini ve 13 Eylül’den 5 Ekim’e kadar uygulamaya çalışacağını söyledi.

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme konusunda takip ettiği üç adımı da açan Amr şu bilgiyi verdi:

“Siyonist işgal rejiminin bölünme yolunda takip ettiği birinci adım, Mescidi Aksa’ya adım adım yakınlaşan Yahudi Sinagogları inşa etmedir. İşgal rejimi Mescidi Aksa’dan sadece 200 metre uzaklıkta devasa dört kattan oluşacak ‘Cevheretu İsrail” adında bir sinagog yapacak. Daha önce inşa ettiği kubbesi beyaz olan El-Harab Sinagogundan sonra bu da Mescidi Aksa’nın diğer bir köşesinde bulunacak.”

İşgal rejiminin Mescidi Aksa’nın Babu’r-Rahme kapısını ele geçirmesi ve dünya kamuoyu karşısına geçip buna gerekçe olarak da Müslümanların yıllardır bu kapıyı kullanmadıklarını iddia etmesi ve ardından kapıyı tamamıyla kontrolü altına alması ve burayı sinagoga çevirmesi ikinci adımdır.

Amr, işgal rejiminin Mescidi Aksa’nın duvarına bitişik olan Babu’r-Rahme Mezarlığını ele geçirmesi ve burada Yahudileştirme planları dahilinde Tevrat Bahçesi ismiyle park yapmasının ağır sonuçları olacağı konusunda uyardı.

Amr’a göre üçüncü adım ise, işgal rejimi Doğa İdaresinin Cebelu’z-Zeytun ile Babu’r-Rahme Mezarlığını birbirine bağlayan teleferik projesidir.

Üçüncü intifada

Siyonist işgal rejiminin kirli plan ve projeleri nedeniyle Mescidi Aksa’nın yaşadığı baskıların ardından üçüncü bir intifadayı uzak görmeyen Amr, Filistin halkının büyük bir öfke taşıdığını ve her an patlayabileceğini, sahadaki gelişmelerin de buna işaret ettiğini söyledi.

Yaşananlar karşısında herkes üzüldüğünü ve yüksek sesle haykırdığını söyleyen Amr, bu haykırışların uzun sürmeyeceğini, bunların sokağa döküleceklerini ifade etti.

Mescidi Aksa’nın başına gelenler karşısında susmayı tercih eden Arap ülkelerinin tavrını garipsediklerini belirten Amr, “ancak Fas, Tunus, Cezayir ve onları takiben Umman halklarının Mescidi Aksa için sokağa ineceklerinin işaretleri var. Halklar, bu konuda pasif kalan hükümetleri yaptıkları etkinliklerle zor duruma sokacak ve onlara baskı kuracaklar” dedi.

Özgür Arap halklarına mesaj gönderen Amr şunları söyledi: “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in İsra’ya çıktığı yer olan Mescidi Aksa çok tehlikeli ve kötü bir şekilde kirletiliyor. Her türlü kölelikten ve uykudan kurtulma fırsatınız doğmuştur. Uyanın ve efendimizin İsra yeri olan Mescidi Aksa ve Kudüs’ü kurtarmak için elinizi elimize verin. Düşmanla ilişkileri düzeltmek isteyenlerin trenine değil de özgürlük trenine binmezin sizin için büyük bir şeref olacaktır.”

Yorumlar