ABD BM'ye İzin Vermedi

Birleşmiş Milletler bir kez daha Amerika ve işgal rejiminin güdümünde olduğunu ispatladı.  

Görüntülenme: 1300 Tarih: 17 Eylul 2015 20:29
ABD BM'ye İzin Vermedi

Birleşmiş Milletler bir kez daha Amerika ve işgal rejiminin güdümünde olduğunu ispatladı.

BM Güvenlik Konseyi, Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa'da ki insanlık dışı uygulamalarını ve kutsal mabedin namaz kılınan alanını tam anlamıyla savaş alanına çevirmesini kınayan bir açıklama yapma girişiminde bile başarılı olamadı. BMGK tarafından işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik uygulamalarını kınama amaçlı açıklama yapılması yönündeki karar teklifi ABD tarafından veto edilerek engellendi.

BM Güvenlik Konseyi'nin tek Arap üyesi olan Ürdün'ün temsilcisi Arap ülkeleri bloku adına hazırladığı bir metinle işgal rejiminin Mescidi Aksa'da ki uygulamalarını kınayan bir karar çıkarılması önerisinde bulunmuştu.

BM'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Meladinov da Güvenlik Konseyi'ne kutsal mekânlarla ilgili uygulamaların aynen olduğu gibi devam etmesi, herhangi bir değişikliğe gidilmemesi gerektiğini dile getiren bir değerlendirme sunmuştu.

Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi daimi temsilcisi Vitali Çurkin, 15 Eylül Salı akşamı New York'ta Konsey'in merkezinde yaptığı basın toplantısında Güvenlik Konseyi'nin Kudüs'teki olayları kınayan ve tarafları sükûneti sağlamaya çağıran bir karar çıkarmaya niyeti olduğunu dile getirmişti.

Fakat yapılan tartışmalardan ve görüşmelerden sonra Güvenlik Konseyi'nin bu niyetinin bir karara dönüştüğünü gösteren herhangi bir açıklama yapılamadı. Çünkü ABD'nin itirazları istenen kararın çıkarılmasını engellemişti.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi

 

Yorumlar