İkrime Sabri, Filistinlilerden Arefe Günü Mescid-i Aksa'ya Gitmelerini İstedi

Mescid-i Aksa imam ve hatibi Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilere 9 Zilhicce 1436 arefe gününe denk gelen 23 Eylül Çarşamba günü Mescid-i Aksa'ya gitmeleri çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1430 Tarih: 21 Eylul 2015 17:07
İkrime Sabri, Filistinlilerden Arefe Günü Mescid-i Aksa'ya Gitmelerini İstedi

Şeyh İkrime Sabri, bugün (21 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Zilhicce ayının ilk on gününde ve özellikle de arefe gününde Mescid-i Aksa'da nöbet tutmanın (ribatın) ve namaz kılmanın, tekbir getirmenin ve dua etmenin, zikir ve ilim meclislerine katılmanın önemine ve faziletine dikkat çekildi.

Teşrik tekbirlerinin Çarşamba günü sabah namazında başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar devam edeceğini hatırlatan Şeyh İkrime Sabri, gücü yetenlere de kurban kesmenin vacip olduğuna dikkat çekti.

Şeyh İkrime Sabri, kurban etlerini fakir ve muhtaç ailelerle paylaşmanın toplumun fertleri arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendireceğini söyledi.

Bayramda akrabaların, gazilerin, şehit ve esir ailelerinin ziyaret edilmesini isteyen Şeyh İkrime Sabri, bayram münasebetiyle Arap ve İslam ülkelerine de seslenerek, Kudüs ve Filistin'deki kutsal mekânların korunması için çabalarını birleştirmeleri ve yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar