Siyonist Yerleşimciler Bugün Yine Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (23 Eylül Çarşamba) Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1488 Tarih: 23 Eylul 2015 09:17
Siyonist Yerleşimciler Bugün Yine Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Merkezi "QPress"in bildirdiğine göre, Yahudi yerleşimciler Yahudilerce kutsal bayram günü kabul edilen Yom Kippur dolayısıyla kahin kıyafetleri giyerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. QPress Merkezi, baskını tehlikeli bir gelişme olarak nitelendirdi.

İşgal yönetiminin İslami Vakıflar Dairesi'yle yaptığı anlaşmayı bozarak El-Mağaribe Kapısı'nı arefe günü Yahudi yerleşimcilere açtığını ifade eden QPress Merkezi, işgal güçlerinin üçü hariç Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapattığını, açık bırakılan kapıların Hıtta, Es-Silsile ve El-Meclis kapıları olduğunu ve 40 yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediğini söyledi.

İşgal güçlerinin dün akşam başlayan ve önünüzdeki Çarşamba günü akşamına kadar devam edecek olan Yom Kippur dolayısıyla Kudüs'ün Eski Belde semtinde ve Mescid-i Aksa'ya giden yollarda güvenlik tedbirlerini artırdığı kaydedildi.

İşgal güçleri, Burak Alanı'nda Yahudi yerleşimcilerin rahat bir şekilde ayin yapmaları için her türlü önlemi alırken Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirdi.

fiem

Yorumlar