Siyonist Askerler Bugün Mescid-i Aksa'ya Saldırdı

Mescid-i Aksa'nın 1967'de işgal edilmesinden bu yana ilk kez işgal güçleri bu sabah (28 Eylül Pazartesi) El-Kıbli Mescidi'ne baskın için Mescid-i Aksa'ya çelik zırhlı duvar soktu. Baskın sırasında El-Kıbli Mescidi'nde yangın çıktığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1421 Tarih: 28 Eylul 2015 03:58
Siyonist Askerler Bugün Mescid-i Aksa'ya Saldırdı

Görgü tanıkları, işgal güçlerinden 200 kişilik bir grubun bu sabah saat 6:47'de El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiğini, çevreye çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi. Bu arada özel kuvvetlerin de merdivenlerle El-Kıbli Mescidi'nin çatısına çıkarak içeride nöbet tutan cemaate ses bombası, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi attığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin El-Kıbli Mescidi'nin doğu cihetindeki pencerelerini sökmek için elektrikli matkap kullandığını ve pencerelerin yanına keskin nişancıların yerleştiğini bildirdi.

Bu arada işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda cemaatten kadın ve erkeklere saldırdığı ve onları zorla Mescid-i Aksa dışına çıkarmaya çalıştığı belirtildi.

İşgal güçleri, bu sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa'ya giden yollarda barikat kurarak 50 yaşından küçüklerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermedi.

fiem

Yorumlar