Şeyh İkrime Sabri:''Murabıtların Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutması İşgalcilerin Planını Bozdu.''

İslami Yüksek Heyet Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Filistin Yönetimi'nin Mescid-i Aksa'da yaşananlar konusunda ihmali olduğunu, kendisini Oslo Anlaşması'yla bağladığı için Kudüs'te hiçbir rolünün kalmadığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1672 Tarih: 28 Eylul 2015 23:39
Şeyh İkrime Sabri:''Murabıtların Mescid-i Aksa'da Nöbet Tutması İşgalcilerin Planını Bozdu.''

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa'da murabıtların varlığının ve işgalcilerle sürekli yaşanan çatışma halinin işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı bölmeye gücünün yetmediğine işaret ettiğini söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya bu sabah (28 Eylül Pazartesi) düzenlediği baskının beklenen bir gelişme olduğunu ve işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı zorla zaman bakımından bölmeye çalıştığını ifade etti.

İşgalcilerin Mescid-i Aksa'nın dün Müslümanlara ve bugün de Yahudilere açık olduğunu ilan ettiklerine dikkat çeken Sabri, bunun kabul edilemez olduğunu açıkladı ve onlarca murabıtın Mescid-i Aksa'da nöbet tutmasının işgalcilerin planını bozduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan murabıtlara övgüde bulunan Şeyh İkrime Sabri, onların inançları ve imanları gereği Mescid-i Aksa'yı savunduklarını, sayılarının azlığına rağmen işgalcilerin planlarını bozmaya güçlerinin yettiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar