İslami Cihad Abbas'a Çağrıda Bulundu

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı Oslo Anlaşması'nın sona erdiğini ilan ederek, Filistin evinin iç düzenlemesini tamamlanmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1685 Tarih: 29 Eylul 2015 18:41
İslami Cihad Abbas'a Çağrıda Bulundu

Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bugün (29 Eylül Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Abbas'tan uluslararası toplumun vaatlerine bel bağlamamasını isteyen Bataş,  Filistin halkının yıllardır çektiği sıkıntılardan uluslararası toplumun doğrudan sorumlu olduğunu söyledi.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, bu çağrısını Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yarın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı ve bomba niteliğinde olacağı söylenen konuşması öncesinde yaptı.

Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, zaman ve mekan bakımından Mescid-i Aksa'yı ikiye bölme planları karşısında birlik ve bütünlükten başka çare olmadığını kaydeden El-Bataş, Avrupa ve Amerika'nın baskılarına boyun eğerek müzakerelere yeniden dönmenin tek bir anlama geldiğini, işgal rejimine Mescid-i Aksa'yı bölmesi ve daha çok Yahudi yerleşkesi inşa etmesi için fırsat vermek olduğunu belirtti.

fiem

Yorumlar