Kudüs'te 3. İntifada : 16 Şehit, 1000’den Fazla Yaralı

Ekim başında başlayan Kudüs İntifadası'nda şimdiye kadar 16 kişi şehit olurken, 1000’den fazla kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 1407 Tarih: 10 Ekim 2015 03:10
Kudüs'te 3. İntifada : 16 Şehit, 1000’den Fazla Yaralı

İşgalcinin Kudüs şehrinde özellikle Mescidi Aksa’ya yaptığı baskın ve tecavüzlere karşı önce Kudüs’te başlayan, sonra Batı Yaka ve Gazze’ye sıçrayan intifadada şimdiye kadar 16 kişi şehit oldu, yüzlercesi de yaralandı.

Dün Gazze sınırına yürüyen gençlerin üzerine ateş açan işgal güçleri 7 kişiyi şehit ederken, Batı Yaka’da şimdiye kadar 9 kişi işgal askerlerinin ateşiyle şehit oldu.

Hastane kaynakları dün Cuma namazından sonra, Kudüs ve Batı Yaka halkının yanında olduklarını ifade etmek için Gazze’nin Nahıl Uz ve Han Yunus’un doğu kesimine yürüyen gençlere ateş açan işgal güçleri 7 kişiyi şehit etti, 10’u ağır 60 kişiyi de yaraladı. Yaralılar arasında iki de gazeteci var.
 
Dün gece Batı Yaka’nın birçok noktasında devam eden çatışmalarda yeni yaralıların olduğunu belirten kaynaklar, Kudüs’ün kuzey kesiminde bulunan Şufat Mülteci Kampı'nda işgalcinin ateş açması sonucu bir kişinin şehit olduğunu ifade etti.

Kaynaklar, Ahmed Cemal Salah’ı şehit eden işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kampta havanın gergin olduğunu söyledi.
 
El-Halil, Cenin, Nablus, Kudüs ve El-Bire’de dün meydana gelen çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı.

Kaynaklar, yaralıların sürekli artması nedeniyle kesin bir rakam söylemenin zor olduğunu, ancak şimdiye kadar binden fazla kişinin yaralandığını ifade etti. 

fiem

Yorumlar