Siyonist Yerleşimciler Mescidi Aksa’yı Bastı

Siyonist yerleşimci çeteler işgal polisinin himayesinde bugün El-Meğaribe Kapısı'ndan geçerek Mescidi Aksa avlusuna girip çevrede gezindi.  

Görüntülenme: 1491 Tarih: 21 Ekim 2015 08:09
Siyonist Yerleşimciler Mescidi Aksa’yı Bastı

Mescidi Aksa muhafızları tarafından yapılan açıklamada, otuz kadar Siyonist yerleşimciden oluşan grubun bugün işgal polisinin himayesinde Mescidi Aksa avlusuna girip özellikle Müslümanların yoğun olarak bulundukları Kıble Mescidi tarafında gezindikleri ifade edildi. 

Kaynaklar, Siyonist yerleşimcilere tekbirlerle karşı koyan Mescidi Aksa cemaatinin işgal polisi tarafından susturulmaya çalışıldığını, cemaatin Siyonist yerleşimcilere yaklaşmasına izin verilmediği ve işgal güçlerinin bir çoğunu camiden uzaklaştırmakla tehdit ettiğini belirterek, Müslümanların yoğun tepkileri üzerine işgalcilerin Es-Silsile Kapısı'ndan dışarı çıktıklarını söyledi. 

Daha önce Siyonistlerin baskınlarına tekbirlerle karşı koyan 20 kadar bayana Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma cezası veren işgalciler, yerleşimcilere karşı tekbir getirenleri tutuklayarak ve uzaklaştırma cezası vererek caydırmaya çalışıyor.

Yorumlar