Milletvekili Ğattas: '' İşgalci Rejimin Hiçbir Müslümanın Mescid-i Aksa'ya Girmesini Engelleme Hakkı Yok.''

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamasına rağmen Knesset 'in Arap üyelerinden Basil Ğattas kılık değiştirerek bu sabah (28 Ekim Çarşamba) Mescid-i Aksa'ya girmeyi ve Yahudi yerleşimcilerin ayin girişimlerini belgelemeyi başardı.  

Görüntülenme: 1406 Tarih: 28 Ekim 2015 15:31
Milletvekili Ğattas: '' İşgalci Rejimin  Hiçbir Müslümanın Mescid-i Aksa'ya Girmesini Engelleme Hakkı Yok.''

Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında ayin yapmadıklarını iddia eden Netanyahu'nun yalanını belgelemek için Mescid-i Aksa'ya girdiğini ifade eden Ğattas, Mescid-i Aksa'da ayin yapan Yahudi yerleşimcileri kamerayla kaydetti.

"Mescid-i Aksa üzerinde hiçbir İsrail egemenliğini kabul etmiyoruz. Netanyahu'nun Arap milletvekillerinin Mescid-i Aksa'yı ziyaretlerini yasaklamasını reddediyoruz" diyen Ğattas, Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve işgal yönetiminin hiçbir Müslümanın Mescid-i Aksa'ya girmesine engel olma hakkına sahip olmadığını söyledi.

Milletvekili Ğattas, Mescid-i Aksa'yı ziyareti sırasında İslami Vakıflar Müdürü Abdülazim Selheb ve Mescid-i Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani ile bir araya gelerek bilgi aldı. İşgal güçlerinin Ğattas'ı Mescid-i Aksa'dan çıkarmak istediği fakat Arap milletvekilinin ziyaretini tamamlamakta ısrar ettiği belirtildi.

fiem

Yorumlar