Leyla Halid'ten Kudüs İntifadasına Övgü

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi aktivist Leyla Halid Filistinli gruplara İntifada'nın devamlılığını sağlamak ve işgalcileri Filistin topraklarından atabilmek için ulusal birlik çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1396 Tarih: 05 Kasım 2015 16:41
Leyla Halid'ten Kudüs İntifadasına Övgü

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Büro Üyesi aktivist Leyla Halid, Filistinli gruplara İntifada'nın devamlılığını sağlamak ve işgalcileri Filistin topraklarından atabilmek için ulusal birlik çağrısında bulundu.
 
Uydu üzerinden yayın yapan Al Ghad Al Arabi kanalına röportaj veren Halid: "Bundan sonra Kudüs için çaba harcamayanlar Kudüs hakkında konuşmamalı, Aksa için hamasi nutuklar atmaktan öteye gitmeyenler Aksa adını ağzı almamalı, fedakarca ön saflara geçmeyenler şehitler hakkında konuşmamalı. İntifada'yı büyütmek ve halkımızı bu suçlulardan korumak için bizim üzerimize düşen siyasi ve toplumsal olarak birleşmektir." ifadelerini kullandı.
 
Filistin İntifadasının özgünlüğüne dikkat çeken Halid, intifada'da işgalcilerle mücadelede belli bir standart ve ölçüt olmadığını, halkın işgalcilerle mücadelede her şeyini kullandığını, ve neredeyse bir asırdır devam eden bu mücadelenin her defasında tüm dünyayı şaşkınlığa uğrattığını söyledi.
 
Filistinli aktivist, yetkililere işgalcilerle her türlü ilişkisini kesmesini ve direniş yolunu benimsemesi çağrısında bulundu. Halid laftan anlamayan böylesine suçlu bir düşmanla başka türlü mücadelenin sonuç vermeyeceğini ve direnişin en etkili yöntem olduğunu belirtti.
 
Ayrıca Halid Filistinli yetkilerinin barışçıl direniş söylemlerini şiddetli bir dil ile eleştirerek "Barışçıl direnişten neyi kast ettiklerini anlamıyorum, sanki çok onurlu bir düşmanımız varmış gibi gençler taş da mı kullanmasınlar!" dedi.
 
Röportajın sonunda intifadanın genişletilmesi ve güçlendirilmesinin önemini vurgulayan Halid, İntifada'nın siyasi kuşatma girişimlerinden korunması gerektiğini söyledi.
 

İslami Analiz

Yorumlar