Muhammed Allan:'' Siyonist Askerler Kudüs Seriyyelerinden Korkuyor.''

2 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan ve dün serbest bırakılan Filistinli Avukat Muhammed Allan Paltoday'e açıklamalarda bulundu.  

Görüntülenme: 2303 Tarih: 06 Kasım 2015 00:02
Muhammed Allan:'' Siyonist Askerler Kudüs Seriyyelerinden Korkuyor.''

2 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan ve dün serbest bırakılan Filistinli Avukat Muhammed Allan Paltoday'e açıklamalarda bulundu.

Tutuklanmasının ardından bu idari tutukluluğu protesto etmek için açlık grevine giden Allan işgalci rejimin hapislerinden kurtulduğu için oldukça mutlu.

İşgal güçleri zindanlarının insani ve uluslararası kanunların tümüne aykırı olduğuna dikkat çeken Allan, böyle bir yerden çıkıp özgürlüğüne kavuşmasıyla kendini yeniden hayata gelmiş gibi hissettiğini söyledi.

"Hapishaneye yeniden girdiğim zaman yemek yemeyi reddettim,  gardiyanlar daha önce kazandığım açlık grevinden sonra bir daha bu mücadeleye girişeceğimi anladılar. Bugün vermiş olduğum bu mücadele sayesinde özgür kaldım" diyen Allan, İsrail askerlerinin ona serbest bırakıldığı son ana kadar şantaj yaptığını ve cezaevi servisinin onu hastaneden cezaevine götürüp tutukluluğunu yeniden devam ettirme niyetinde olduğunu belirtti.

Hapishanede verdiği açlık grevi mücadelesinde kendisine destek olan ve yanında duran herkese teşekkür eden Allan, özellikle İslami Cihad Hareketi’ne, askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’ne ve hareketin lideri Doktor Ramazan Abdullah Şallah'a bu süreçte verdikleri destekten dolayı ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

Kudüs Seriyyeleri’nin işgal güçleriyle yeni bir savaşa girme tehditlerinin esirler için umut, Siyonistler için korku oluşturduğunu söyleyen Allan, "İsrail askerlerinin kısık sesle konuştuklarını ve Kudüs Seriyyeleri’nden bahsederken gözlerindeki korkuyu görebiliyordum" dedi. Allan ayrıca Siyonist işgalcilerin zindanlarda ve hapishanelerde bulunan tutukluların yalnız olmadıklarını, dışarda onlar için ve Filistinliler için savaşan, insanların olduğunu çok iyi bildiklerini söyledi.

Filistin halkının 48 topraklarındaki Filistinlilerle dayanışmasına değinen Allan, "İşgal topraklarında yaşayan bazı insanlarımızın, özellikle Arap vekillerin bana destek vereceklerini düşünmüyordum fakat beni yanılttıkları ve yanımda durdukları için onlara teşekkür ediyorum" dedi.

İçeride bulunan esirlerin 35 gündür devam eden Kudüs İntifadası’nın sürdürülmesi ve Aksa'nın korunması çağrısında bulunduklarını belirten Allan "İçeridekiler bu gaye yüzünden tutuklandı, bunu sürdürmek dışarıdakilerin boynunun borcudur" dedi.

Allan, röportajın sonunda açlık grevinden bahsetti ve açlık grevinden önce göğüs kafesinin altında kaburgasında yamukluk olduğunu, bunun grevden sonra çok şükür düzeldiğini, tabi bunun açlık grevinin faydalı bir şey olduğu anlamına gelmediğini belirtti.

İslami Analiz 

 

Yorumlar