Filistinli Gruplar Beyrut'ta İstişare Toplantısı Yapacak

İslami Cihad Hareketi'nin Lübnan'daki temsilcisi Ebu İmad Rifai Filistin'de Kudüs İntifadası çevresinde bir ulusal birliğin oluşturulması ve Filistin meselesinde yeni bir aşamaya gelinmesi için Beyrut'ta tüm Filistinli grupların katılacağı bir istişari toplantı hazırlığının yapıldığını belirtti.  

Görüntülenme: 1807 Tarih: 11 Kasım 2015 08:22
Filistinli Gruplar Beyrut'ta İstişare Toplantısı Yapacak

Rifai yaptığı açıklamada: "Son olarak Beyrut'ta Filistinli gruplar arasında yapılan görüşme Filistinlilerin birliğinden korkan işgalci düşmanımızı şaşkınlığa uğrattı" diyerek bu toplantının önemine dikkat çekti. Rifai: "Bu toplantının yanı sıra İntifada'ya destek için çeşitli konferanslar yapıldı, bunlar; Arap Ulusal konferansı, Ulusal-İslam konferansı ve Arap Partiler genel konferansı, umuyoruz ki bu konferanslar büyük getirileri olan olumlu sonuçlar doğuracaktır." dedi.
 
Rifai ayrıca önümüzdeki günlerde ulusal ve İslami kanatlar arasında bir toplantı daha gerçekleştirileceğini ve toplantıda Filistin başta olmak üzere bölgeyi ilgilendiren meselelerin tartışılacağını söyledi. Rifai, toplantıda Filistin'e iade-i itibar çağrısında bulunulacağını, Arap ve Müslümanların Filistin meselelerini öncelikli gündemlerine almasının amaçlandığını belirtti.
İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar