İslami Cihad Beyrut Patlamalarının Hedefini Açıkladı

İslami Cihad Hareketi Lübnan temsilcisi Ebu İmad Rıfai patlamaların ardından Paltoday’e konuştu. Rıfai “Bu saldırıların hedefi dikkatleri intifadanın üzerinden başka yöne çekmektir” dedi ve saldırıyı kınadı.  

Görüntülenme: 1656 Tarih: 13 Kasım 2015 11:16
İslami Cihad Beyrut Patlamalarının Hedefini Açıkladı

Paltoday’e özel açıklamalarda bulunan Rıfai bu saldırıların Lübnan’ın istikrarını bozmayı hedeflediğini söyledi.

Rıfai, bu eylemin tüm Filistinli kişi ve kurumları itham altında bıraktığını ve saldırıların Filistinliler ve Lübnanlılar arasındaki ayrılık tohumlarını ekmeyi hedeflediğini dile getirdi. Rıfai “Böylece intifadaya odaklanan dünyanın dikkatlerini kendi üzerlerine çekmeye çalışıyorlar” dedi.

Ebu İmad Rıfai, patlamaların ardından Filistinli mültecilere zarar vermek adına mültecileri hedef alan saldırılar yapılmasından yana endişe duyduklarını ifade etti ve ekledi: “Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan bu türden planlar asla başarıya ulaşamayacak.”

Öte yandan İslami Cihad ve Hamas’ın ardından diğer Filistinli gruplar da saldırıyı kınadı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi adına yapılan açıklamada “Patlamanın hedefi Filistin davasını hem Arap hem de İslam dünyasının vicdanlarından düşürmektir” ifadelerine yer verildi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi de benzeri şekilde saldırıları kınadı. Fetih Hareketi de saldırıyı kınayan bir açıklama yayımladı ve halkı “Teröre karşı Lübnanlıların ve direnişin yanında yer almaya çağırdı.”

Filistin Ulusal Meclis Başkanı Bisam Ebu Şerif ise patlamaların direniş güçlerinin birliğini zedelemeyi hedeflediğini söyledi.

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Lübnan Başbakanı Temam Selam ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve saldırı sonucu hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirdi. Çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bu saldırıları kınayan Mahmud Abbas Filistin yönetiminin terörle mücadele hususunda hem hükümet hem de halk olarak Lübnan’ın yanında olduğunu vurguladı.

Mahmud Abbas ayrıca Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’yle de patlamaların ardından taziye amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Abbas bu görüşmede de ısrarla Filistin halkının Lübnan’daki barış ve birliğin yanında, her türlü fitne girişiminin de karşısında yer aldığını vurguladı. Mahmud Abbas görüşmede iki ülkenin halklarının birbirine bağlı köklü tarihsel ilişkilere sahip olduğuna dikkat çekti.

 
İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar