Şeh İkrime'den Filistin Halkına Mescid-i Aksa Çağrısı

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Siyonist işgalcinin el koyduğu Mescidi Aksa’nın El-Meğaribe Kapısının anahtarının geri alınmasını isteyerek, Filistinlilerin işgalin son bulmasını istediklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1240 Tarih: 21 Kasım 2015 09:39
Şeh İkrime'den Filistin Halkına Mescid-i Aksa Çağrısı

Mescidi Aksa’da hutbe veren Şeyh İkrime Sabri işgalin son bulacağını belirterek “işgalcinin elindeki El-Meğaribe Kapsının anahtarını talep etmemiz gerekir. Bu kapı Mescidi Aksa’nın dış kapılarından biridir. 1967 yılında anahtarı gasp eden işgal rejimi bundan dolayı kapının açılmasına ve kapatılmasına kendisi karar vermektedir” dedi.

Siyonist yerleşimcilerin hâlâ baskınlarını sürdürdüğüne dikkat çeken Şeyh Sabri, temel taleplerinin işgalin son bulması olduğunu kaydetti.

Filistin halkına çağrıda bulunan İkrime Sabri, beş vakit Mescidi Aksa’ya gelip namaz kılmalarını, Cuma günlerinde ise buraya gelmeye daha da önem vermelerini istedi.

Siyonist işgal rejiminin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket’i yasaklamasına da değinen Şeyh Sabri, bu kararın ırkçı, zalimce olduğunu, bununla Mescidi Aksa’nın hedef alındığını, bu kararın düşünce özgürlüğüyle, işgalcinin ağzına aldığı demokrasiyle çeliştiğini, bu zalim kararı şiddetle kınadıklarını söyledi.

fiem

Yorumlar