3. İntifada'da Şehit Olan Çocuk Sayısı 23'e Yükseldi

Kudüs kentinin doğusundaki Silvan beldesinin Ra's El-Amud Mahallesi'nde dün (29 Kasım Pazar) akşam saatlerinde yaşanan çatışmalar sırasında yaralanan Filistinli çocuğun şehit olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 1219 Tarih: 30 Kasım 2015 18:47
3. İntifada'da  Şehit Olan Çocuk Sayısı 23'e Yükseldi

Dün akşam hayatını kaybeden çocukla birlikte Kudüs İntifadası'nda şehit sayısının 106'ya ve çocuk şehit sayısının 23'e yükseldiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, 17 yaşındaki Eymen Semih El-Abbasi isimli gencin işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu göğsünden yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yerel kaynaklar, şehit El-Abbasi'nin eski esirlerden olduğunu ifade ederken, Kudüslü Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, El-Abbasi'nin işgal zindanlarında bir buçuk yıl tutulduktan sonra 5 Şubat'ta özgürlüğe kavuştuğunu ve daha önce de on ay ev hapsinde tutulduğunu bildirdi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin evlerine molotof kokteyli atılmasının ardından Ra's El-Amud Mahallesi'nde şiddetli çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin gerçek mermi ve plastik mermi kullandığını, El-Abbasi'nin şehit olduğunun ilan edilmeden önce hastaneyi kuşatarak yaralı genci gözaltına almak istediğini söyledi.

fiem

Yorumlar