İslami Cihad Hareketi Abbas'ın Netanyahu'yla Tokalaşmasını Kınadı

İslami Cihad Hareketi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşüp tokalaşmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1572 Tarih: 01 Aralık 2015 17:56
İslami Cihad Hareketi Abbas'ın Netanyahu'yla Tokalaşmasını Kınadı

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şihab, bugün (1 Aralık Salı) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, "Filistinlilerin Batı Yaka, Kudüs ve Gazze'de akan kanları katille yapılan bu tokalaşmaya lanet ediyor" dedi.

Şihab, Abbas'ın Paris'te Netanyahu'yla tokalaşmasının müzakerelere yeniden dönülmesine kapı açmaması uyarısında bulundu.

Mescid-i Aksa'yı savunmak için intifada başlatan Filistin halkının işgal rejimiyle ilişkilerin hiçbir şekilde iyileştirilmemesini istediğini bildiren Şihab, Arapları ve Müslümanları işgal rejimini boykotta daha etkin rol almaya davet etti.

Şihab, Filistin davasını desteklemenin işgal rejimiyle tüm ilişkileri kesmeyi gerektirdiğini belirterek, ilişkilerin devam etmesinin işgal rejimini Filistin halkını hedef alan cinayetlerini sürdürmeye teşvik ettiğini söyledi.

Yorumlar