Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimci gruplarının bu sabah (15 Aralık Salı) işgal polisi özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1541 Tarih: 15 Aralık 2015 10:45
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Mescid-i Aksa kapılarında görevli işgal polislerinin Filistinlilerin ve özellikle de gençlerin kimliklerine Mescid-i Aksa'ya girişte el koyduğu, gençlerin üzerlerini arayan işgal polislerinin gençlere Yahudi yerleşimcileri bıçaklamak için bıçak taşıyıp taşımadıklarını sorduğu kaydedildi.

Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettikleri ve Mescid-i Aksa'ya girmeleri işgal güçlerince yasaklanan kadın aktivistlerin de Mescid-i Aksa kapıları önünde oturma eylemlerini sürdürdükleri belirtildi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ederken, Yahudi yerleşimci grupları baskın için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

fiem

Yorumlar