Siyonist Güçlerden Kudüs'te Gözaltı

İşgal polisi, işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı "Şabak"ın Kudüs kenti Ra's El-Amud Mahallesi sakinlerinden beş Filistinliyi işgal askerlerine taş attıkları iddiasıyla gözaltına aldığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1712 Tarih: 22 Aralık 2015 17:31
Siyonist Güçlerden Kudüs'te Gözaltı

İşgal polisi, gözaltına alınanlardan ikisinin 18 yaşından küçük olduğunu ve gözaltına alınan Filistinlilerin işgal güçlerine taş ve molotof kokteyli atmakla suçlandıklarını, 17 Eylül'de Ra's El-Amud Mahallesi'nde Siyonistlere ait bir otobüsü molotof kokteyli atarak yaktıklarını itiraf ettiklerini söyledi.

Kudüslü Esir ve Tutuklu Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, gözaltına alınanların 18 yaşındaki İslam En-Neccar, 22 yaşındaki Hamza En-Neccar, 22 yaşındaki Nadir Nassar, 17 yaşındaki Mutez Suyuri ve kimliği öğrenilemeyen bir çocuk olduğunu açıkladı.

Ebu Asab, söz konusu gençlerin ve çocukların Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim ayından bu yana farklı vakitlerde gözaltına alındıklarını bildirdi.

Mutez Suyuri'nin annesi Nevin Suyuri, işgal güçlerinin Mutez'i gözaltına almak için evlerine düzenlediği baskın sırasında işgal askerlerinin silahlarının dipçikleriyle Filistinli gence vurduklarını söyledi.

İşgal güçlerinin Mutez'in Siyonistlere ait otobüsü yakma eylemine katıldığını iddia ettiğini kaydeden Nevin Suyuri, bu iddianın asılsız olduğunu ve olay anında Mutez'in anne-babasıyla birlikte olduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar