Gasıp Rejim Mescid-i Aksa'nın Onarımına Engel Oluyor

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nden bir yetkili, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın onarımı için gerekli 21 projeyi engellediğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1671 Tarih: 22 Aralık 2015 10:06
Gasıp Rejim Mescid-i Aksa'nın Onarımına Engel Oluyor

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan yetkili, işgal yönetiminin ihaleleri yapılan bakım ve onarım projelerinin gerçekleştirilmesi için gerekli malzemelerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediğini söyledi.

İslami Vakıflar Dairesi'nin Mescid-i Aksa'daki tüm projelerinin engellendiğini bildiren yetkili, işgal yönetiminin müteahhitlere ihaleyle verilen projelerin yapımına da izin vermediğini bildirdi.

İslami Vakıflar İdaresi'nin işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın işlerine karışmasını onlarca kez protesto ettiğini bildiren yetkili, 144 dönüm üzerine kurulu Mescid-i Aksa'nın tamamının Müslümanlara ait vakıf olduğunu ve Müslümanların dışında hiç kimsenin Mescid-i Aksa'da hakkı olmadığını vurguladı.

Yetkili, işgal yönetimine verilen resmi protestolara rağmen Mescid-i Aksa için hayati öneme sahip projelerin gerçekleştirilmesinin engellendiğini bildirdi.

İslami Vakıflar Dairesi yetkilisi, işgal yönetimince engellenen projeler arasında yangın söndürme, aydınlatma, alarm, havalandırma ve Er-Rahme Kapısı'nın onarımı gibi projelerin olduğunu söyledi.

Yorumlar