3. İntifadada Şehit Sayısı 142 Oldu

Siyonist işgal rejiminin bütün şiddetine ve saldırgan tutumuna rağmen kararlılıkla devam eden Kudüs İntifadası'nda şehit edilenlerin sayısı 142'ye ulaştı. Bunların büyük çoğunluğunu işgal güçlerinin direnişi kırmak amacıyla, "eylem şüphesi" bahanesiyle rastgele katlettikleri insanlar oluşturuyor.  

Görüntülenme: 1346 Tarih: 28 Aralık 2015 04:13
3. İntifadada Şehit Sayısı 142 Oldu

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya kurduğu tuzağa tepki olarak bu yılın Ekim ayının başında patlak veren ve üç ayını doldurmak üzere olan Kudüs İntifadası'nın aynı zamanda Arap dünyasının ve uluslararası kamuoyunun, siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik aşırılıklarına ilgisizliklerini ve suskunluklarını da kırdığı ifade ediliyor.

İsrail ve Filistin Konulu Araştırmalar İçin Kudüs Merkezi tarafından hazırlanan raporda Kudüs İntifadası'nda şehit edilenler içinde sayıyı en çok El-Halil bölgesinden olanların oluşturduğuna dikkat çekildi. Rapora göre 142 şehitten 41'i El-Halil bölgesinden.

Raporda ayrıca şehitler arasında çocuk çağında olanların sayısı da önemli bir yekûn oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Erkek çocukların sayısı 27'yi yani %19'u bulurken, kız çocukların sayısı da 12'ye yani %8'e ulaşıyor. 20 yaşın altındakilerin toplamı ise 45 yani %31'e tekabül ediyor.

İşgal rejimi şehit ettiği Filistinlilerin cesetlerine de el koyuyor ve vermek için ailelerine ağır şartlar uygulamaya çalışıyor. Şimdiye kadar gerek ailelerle ve gerekse bazı sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesiyle şehitlerden birçoğunun cesedinin alınmış olmasına rağmen hâlen 50 civarında şehidin cesedi işgal rejiminin morglarında tutuluyor.

Yapılan tespitlere göre şehit edilenlerin çoğunu gerçekte herhangi bir eylem girişimini ortaya koyacak bir delil olmaksızın kontrol noktalarında veya teftişlerde şüphe iddiasıyla öldürülenler oluşturuyor.

fiem

Yorumlar