Kudüs ve Batı Yaka'da Tutuklamalar

Siyonist işgal güçleri Filistin halkının özgürlük ve hak mücadelelerini, askerî terör yöntemiyle bastırabilmek için Kudüs ve Batı Yaka bölgesinde düzenledikleri gece baskınlarına bu gece (29 Aralık Salı) de sabaha doğru ve sabahın erken saatlerinde devam ettiler.  

Görüntülenme: 1463 Tarih: 29 Aralık 2015 00:59
Kudüs ve Batı Yaka'da Tutuklamalar

Bu gece düzenlenen baskınlarda 9 Filistinlinin gözaltına alındığı, ayrıca baskın düzenleyen işgalci askerlerin çok sayıda evde çirkin şekilde aramalar yaptıkları, evlere ciddi zarar verdikleri bildirildi.

Bu arada Kudüs'ün kuzeyindeki Kefer Akab beldesinde ve Kalendiya mülteci kampında baskıncı askerlerle onlara tepki gösteren Filistinli gençler arasında çatışmalar çıktığı haber verildi. İşgalciler bu mıntıkalarda kendilerine tepki gösteren gençleri dağıtmak için gerçek mermiler, lastik mermiler, gaz ve ses bombaları kullandılar. Ardından bu mıntıkalarda da evlere girerek çirkin şekilde aramalar yaptılar.

İşgal güçlerinin Kalendiya mülteci kampında Usame Hammad ve Mu'min El-Kaza'a isimli gençleri, Kefer Akab beldesinden de Hani Et-Temimi adlı bir gençle Imad Zuğayr isimli 12 yaşında bir çocuğu gözaltına aldıkları haber verildi.

İşgal güçleri Batı Yaka şehirlerinden Nablus'ta Asker mülteci kampına, Rucib ve Beytu Furik beldelerine baskınlar düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden olan ve En-Necah Üniversitesi'nde öğrenim gören Emir Aştiye'yi gözaltına aldılar.

İşgalciler Nablus beldelerinde ayrıca Kudüs İntifadası'nda şehit edilen bazı kişilerin ailelerinin evlerini basarak tehditlerde bulundular.

İşgalcilerin Batı Yaka bölgesindeki baskınları Cenin, El-Halil ve Kalkiliye bölgelerini de kapsadı ve buralarda da tutuklamalar, aramalar ve psikolojik işkence uygulamaları gerçekleştirdiler.

fiem

Yorumlar