Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (5 Ocak Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1308 Tarih: 05 Ocak 2016 00:40
Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

İşgal güçlerinin baskın süresince Yahudi yerleşimcileri sıkı bir şekilde koruduğu ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşırlarken çevrelerini kuşattığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu fakat Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri ve baskını protesto ettiği bildirildi.

Bu arada, işgal polisinin Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine hâlâ izin vermediği ve yasaklı kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde Kur'an okuyarak bekledikleri belirtildi.

Yahudi yerleşimciler, her gün sabah saat 07:00'den itibaren cemaatin azlığını fırsat bilerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti bu planını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

fiem

Yorumlar