İslami Cihad ve Hamas'tan Siyonist Rejime Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ve İslamî Cihad Hareketi, Siyonist işgal polislerinden özel bir birimin dün akşam Tel Aviv eylemini yapan Neşet Mulhim’i infaz etmesini kınadı.  

Görüntülenme: 1760 Tarih: 09 Ocak 2016 09:46
İslami Cihad ve Hamas'tan Siyonist Rejime Kınama

Neşet’in dün akşam (08 Ocak Cuma) özel bir birim tarafından Umm’ul-Fahm’da kıstırılması sonucu çıkan silahlı çatışmada infaz edilmesi üzerine Hamas taziye mesajı yayınladı. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Husam Bedran, dün (08 Ocak Cuma) yaptığı açıklamada, “Siyonist işgal rejimini kalbinden vuran, eylemini büyük bir vakar ve ağırbaşlılıkla yapan, bunun sonucunda işgal rejimini sarsan, işgal rejimi güvenlik birimlerini bir hafta boyunca atlatmayı başaran kahraman şehit Neşet Mulhim için taziye dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

Hamas sözcüsü Bedran yaptığı açıklamada, Neşet’in halkı ve davası için kendini feda eden özgür Filistinlilerin timsali olduğunu belirterek, kahramanca eylemiyle Filistin halkının her yerde bir olduğunu ve direnişi desteklediğini ortaya koyduğunu söyledi.

Diğer taraftan Neşet Mulhim’in şehit edilmesi üzerine açıklama yapan İslamî Cihad Hareketi, Neşet’in Umm’ul-Fahm’da kıstırılarak infaz edilmesini kınadıklarını belirterek, işgale karşı durmanın ve direnmenin Filistin halkının hakkı olduğunu belirtti.

Hareket dün yaptığı açıklamada işgalciyi ağır bedel ödemekle tehdit ederek, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinlilere yönelik tecavüzleri konusunda da uyardı.

Siyonist işgal rejimini, istihbarat ve askeri birimlerini şok eden Tel Aviv’nin Dizengoff Caddesi’nde meydana gelen eylemi yapan Filistinli direnişçi Neşet Mulhim dün (08 Ocak Cuma) Umm’ul-Fahm’da Siyonist işgal güçlerinden özel bir birliğin kıstırması soncu girdiği silahlı çatışmada şehit oldu.

Geçen Cuma günü Tel Aviv’in en kalabalık caddelerinden Dizengoff’ta silahlı eylem yapan Neşet iki Siyonisti öldürmüş ve 10’unu da yaralamıştı.

fiem

Yorumlar